AnteroHelasvuo Zeppeliinistä katsottuna

Suomen myöjä

  • Kohti kimmeltävää korporaatiovaltaa
    Kohti kimmeltävää korporaatiovaltaa

Europarlamentin kokoomukselainen Suomi-jäsen Petri Sarvamaa yrittää selittää EU:n ja Yhdysvaltojen neuvotteilla olevaan vapaakauppasopimukseen ottamaansa kantaa. En viitsi referoida, lukekaa itse: http://petrisarvamaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156443-amerikan-peikko-ja-... Jämäkän näköisen julkkisherran argumentointi on niin heiveröistä, että ihan säälittäisi, ellei taustalta paistaisi kylmä oman edun tavoittelu.
On näet niin, että ehdotettu Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuussopimus (TTIP) EU:n ja USA:n välillä avaa padot miljoonien ja miljoonien arvoisille oikeudenkäynneille, joissa korporaatiot haastavat ympäristöä ja kansanterveyttä suojelevan demokraattisen politiikan. Sijoittajan ja valtion välisen kiistan ratkaisu (ISDS) takaa ulkomaisille korporaatioille oikeuden ajaa kanteita yksityisissä kauppaoikeusistuimissa ja haastaa suoraan hallitusten politiikkaa ja muita yleishyödyllisiä toimia, jotka korporaatioiden väitteiden mukaan heikentävät niiden sijoitusten arvoa. Vaikka Euroopan ja USA:n lakijärjestelmissä pystyttäisiin muutenkin setvimään sijoituskiistat, täytyy pöytään lyödä ISDS nakertamaan demokraattista päätöksentekoa. Liikemaailman lobbaus kalvaa uutta EU:n aloitetta sosiaalisen ja ympäristöalan yhtiöiden raportointia sisältä ontoksi. Amerikan bisnesjättiläiset päästetään etukäteen vaikuttamaan ilmastoneuvotteluihin, kun ne pidetään vielä samanaikaisesti kansallisilta päättäjiltä ja europarlamentaarikolta salattuina.
Sarvamaa yrittää hyssytellä tyyliin, ettei tässä vielä ole mitään päätetty, ja kyllä se siitä... Jokainen pieni askel amerikkalaisen korporaatiovallan vahvistumisen tiellä on suuri ja raskas askel. Ja peruuttamaton, siitä pitävät juristiarmeijat huolen. Ne käyttävät lobbamiseen miljardin vuodessa. Siis miljardi euroa! Herra meppi Sarvamaa on joko äärettömän naiivi tai sitten ostettu. Hän voi itse vapaasti valita, kumpana haluaa esiintyä äänestäjille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Sarvamaa edustaa Kokoomusta ja sen linjaa.

Seppo Paasikallio

Erittäin asiallinen ja hyvä kirjoitus, joka kertoo täsmälleen, mihin kokoomusjohtoinen kyllä-kyllä myontyväisyyspolitiikka on meitä johtamassa. Lennossa mukaan heti kaikkeen, mitä EU tai USA ehdottaa ilman mitään harkintaa ja neuvonpitoa.

Kokoomus suhtautuu hyvin halukkaasti esityksiin, jotka on laadittu Obaman johdolla korporaatioiden kanssa ilman kongressin hyväksyntää. Jos yhtään katsellaan Obaman toimia, niin hän on luomassa Amerikkaan poliisivaltiota, missä NSA vakoilee ja salakuuntelee kaikkia, myos ulkomaita. Hän on NWOn valisema presidentti, joka toimii heidän ohjeidensa mukaan. Ja ohjeet ovat yksinkertaisesti Uuden Maailmanjärjestyksen kehittäminen, missä pankkiirieliitin valtaa laajennetaan edelleen muidenkin korporaatioiden vallaksi.

Mikäli kokoomus väittää, että pankkiirieliitti ei johda maailmaa suvereenisti, niin ei tarvitse muuta kuin tarkastella Bushien, Clintonin ja Obaman johtamisperiaatteita. Paljon johtamista on heidän toimestaan tehty Executive Ordereilla, joilla on voitu sujuvasti ohittaa kongressin vastahakoisuus.USAn perustuslait on kaytännossä poljettu maahan.

Tuntuu siltä, että Suomea ollaan hyvin tarkoitushakuisesti myymässä maailman isojen poikien leikkikentäksi. Hallitus ei pysty edes tunnistamaan strategisesti tärkeitä asioita kuten kiinteä sähkoverkko, vai onko niin että ei edes haluta ajatella Suomen etuja. Todennäkoisesti kyseessä on jälkimmäinen vaihoehto, koska maailma on täynnä esimerkkejä NWOn himoitsemista toimintakentistä. Tarvitsee vain katsoa, mistä slueista IMF on vaatinut yksityistämistä, energia ja vesi ovat näistä tärkeimpiä, mutta suomi antaa kaiken mennä. Kaikki ne toiminta-alueet ovat NWOn ylioton kohteina kansojen koyhdyttämisoperaatioissa.

Kokoomus johtaa hallitusta suvereenisti ja apupuolueet myhäilevät tyytyväisinä saamistaan pikku herkuista. Ketään ei kiinnosta Suomen tulevaisuus. Paitsi tietysti poliisivaltion synnyttäminen tännekin. Ollilan skenaariohan tuntuu olevan hallituksen ykkosmielenkiinto, johon he ovat saaneet mediastakin myonteisiä lausuntoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset