AnteroHelasvuo Zeppeliinistä katsottuna

Luotan tähän mieheen

  • Hän on Turkista, hän on Suomesta, hän on Helsingistä.
    Hän on Turkista, hän on Suomesta, hän on Helsingistä.

Vihreiden ehdokkaista valtaosa on naisia, ja se on hyvä. Naisvetoinen politiikka on yleisestikin tuottanut kauniita tuloksia Suomessa. Kuitenkin raapustin eilen Helsingissä äänestyslippuuni numeron 45: Ozan Yanar.

Saman valinnan tein viime eduskuntavaaleissa, joissa ehdokkaani otti ensi kertaa täpärästi paikkansa parlamentissamme. Se oli ilon mutta myös hämmennyksen hetki: miten näin suuren vastuun voi kantaa nuori mies, joka vasta 14-vuotiaana astui Suomen kamaralle? Siitäkin huolimatta, että hän oli lyhyessä ajassa oppinut suomen kielen täydellisesti ja suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon. Muodollista pätevyyttä ei siis puuttunut.

Vastaus on nyt saatu. Ozan on kansanedustajana toiminut väsymättömästi kaikkien niiden periaatteiden puolesta, jotka tekivät minusta vuosikymmeniä sitten vihreän liikkeen kannattajan ja sittemmin Vihreän liiton jäsenen.

Kaikki edellä mainittu jo riittäisikin suositukseksi, mutta on vielä jotain ylimääräistä. Ja se on se tosiseikka, että Ozan Yanar on maahanmuuttaja, joka on todistanut pystyvänsä sellaisena toimimaan täysipainoisesti Suomen kansalaisena kaikkein korkeimmalla tasolla. Ei hän suinkaan ole ainoa laatuaan, mutta vihreiden loistavana edustajana hän on minun kirjoissani primus inter pares.

Minä luotan tähän mieheen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset