AnteroHelasvuo Zeppeliinistä katsottuna

Keskusta, pelastaudu Sipilä-kiroukselta!

  • Kepulla on tiukka paikka.
    Kepulla on tiukka paikka.

Yhden miehen turhamaisuus uhkaa Suomen keskustan olemassaoloa. Juha Sipilä on tuhtina tulppana hallitustiellä.

Edellisessä puheenvuorossani 17.4.2019 "Millä ehdoilla Suomen keskusta hallitukseen" pohdiskelin vihreiden mahdollista hallitusyhteistyötä Keskustan kanssa. Sain siitä heti palautteen Kari Haapakankaalta: "Tätä on vaikea sanoa kohteliaasti, mutta Keskustan puheenjohtajan nimitys ei kuulu sitten lainkaan vihreille. Ei teillä ole ääni- eikä etenkään veto-oikeutta." Ärtynyt kommentti oli aiheeton, koska en jaellut neuvoja keskustalaisille. Nyt jakelen.

Keskustan reki on ajautunut holtittomasti suohon Juha Sipilä kuskipukilla. Nyt tämä vs. pääministeri patsastelee lausuen mm. että valtakirja velvoittaa hänet hoitamaan kansanedustajan tehtävää. Niin oikke, mutta äänensävystä voi päätellä, ettei hänellä ole aikomustakaan luopua puheenjohtajan asemastaan ennen syyskuun puoluekokousta.

Kokoomusta kokoomukselaisempi Sipilä on hantlankareineen johtanut puolueensa konkurssiin mutta kuvittelee, ettei mikään ole muuttunut ja että jatkossa tehdään kaikki niin kuin ennen. Ei tehdä. Edessä on suuri käänne.

Kepun pitäisi nähdä kirjoitus seinällä - "Sinut on köykäiseksi havaittu" - ja jonkun siinä tarttua kiireesti ruoriin suunnan muuttamiseksi. Muuten puoluetta uhkaa katkera tappio ensin Eurovaaleissa ja sitten lopulta pitkälle tulevaisuudessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Seuraillaan mielenkiinnolla työttömyys tilastoja ja valtion velkaantumis tilastoja kun uudet mielestään paremmat on Suomi laivan puikoissa :) :)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Jahas, taas tulee neuvoja. Pitäisiköhän vastata yhtä ärtyneesti kuin viimeksikin?

On kait nyt ihan selvää, että käytännössä uutta puheenjohtajaa ei voi eikä kannata ennen Euroopan parlamentin vaaleja valita.

Sipilä-allergiaa tuntuu olevan ilmassa, mutta koettakaa kestää. Syyskuussa vaihdetaan. Ja koska olemme Sipilälle valtakirjan antaneet toimia Oulun vaalipiirin kansanedustajana vaalikaudella 2019-2023, niin eipä hänestä ihan helpolla kokonaan eroon päästä.

Vai kaipaatko jälleen jonkinlaista venkulointia kansanedustan asemasta luopumisen suhteen?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Pyytämättä tulleisiin ilmaisiin neuvoihin kannattaa suhtautua hyvin epäluuloisesti, varsinkin silloin, kun ne tulevat poliittiselta kilpailijlta ellei suorastaan vastustajalta. Keskustahan on edelleen se maatalouden ja maaseudun puolue, vihreät puolestaan se maaseutuvihanielisin puolue.

Käyttäjän AnteroHelasvuo kuva
Antero Helasvuo

Eikä Vihreä liitto ole lainkaan maaseutuvihamielinen puolue, vaikka sellainen kuva siitä yritetään antaa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #6

Huolestuttavasti Vihreissä on pääsemässä valtaan pääkaupunkiseudun grynderivihreiden "klikki". Jos neuvo sallitaan, kannattaisi kuunnella niitä kehäkolmosen paremmalla puolellakin asuvia vihreitä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #6

#6:
Sinä esiinnyt nyt todistajana omassa asiassasi Vaalituloksesta päätellen maalaiset eivät kuitenkaan tuota väitettäsi uskoneet.

Käyttäjän AnteroHelasvuo kuva
Antero Helasvuo

Suunnan voi muuttaa myös säilyttämällä muodollinen puheenjohtajuus. Luulisi Sipilän ymmärtävän takahuonepoliitikointia omasta kokemuksesta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Ei kai tuollaisen vaalitappion jälkeen ole kuin yksi vaihtoehto, eli oppositio.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Se on puolueen linja keskustan oma valinta. Yhtä mieltä näyttävät kaikki olleen. Joku keskusta-aktiivi kirjoittikin täällä, että ratkaisuja ei tehdä, jotta äänestäjiä miellytettäisi. No eipä näköjään.

Jotain vikaa lienee viime hallituksen päätöksissä ollut, kun ennusteet näyttävät pahasti alaspäin. Eli mitään todellisia muutoksia ei ole saatu aikaan. Millekään kasvu-uralle ei ole päästy. Tarkoitta tietenkin, että ulkoinen vetoapu siivitti hetken asioita paremmaksi ja lopulta palattiin entiseen olotilaan.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Sipilä pitäisi puolueen toimesta laittaa vilttiketjuun asap. eli viidessä viikossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset