AnteroHelasvuo Zeppeliinistä katsottuna

Käyttämätön ääni on ääni persuille

  • Käyttämätön ääni on ääni persuille

Reijo Tossavaisen (PS) erään tuhnun innoittamana kirjoitin tässä blogissa 27.12.2013: "Perussuomalaiset on Yhtenäinen Venäjä -puolueen paikallisosasto. Reijo Tossavainen haluaisi ilmeisesti Savitaipaletta liitettäväksi Leningradin oblastiin." (Suureksi ilokseni hän blokkasi minut tästä syystä.)

Rutka puoli vuosikymmentä myöhemmin voimme nyt todeta, että persut ovat riisuneet lässyilevän Soinin naamarin, ja keulakuvana komeilee huuliaan  imeksivä "mestari". Natsisaappaiden ja toreilla rääkyvien megafonistien säestyksellä puolue julkenee sellaisiin päästöihin kuin Laura Huhtasaari:  Venäjä-pakotteet purettava, eteenpäin Marine Le Penin viitottamalla (ja Putinin rahoittamalla) tiellä. Olli Kotro, aloittelija mutta innokas eurovaaliehdokas vaatii, että pois Shengen-sopimus ja valituille vapaa kulku Venäjälle ja takaisin. Myös "kansainvälisesti rahoitettu" suomalais-venäläinen  yliopisto tänne heti. Näin se homma etenee.

Nokkela jo varmaan hoksasikin, että oikeasti haluan tällä sanoa: Äänestäkää hyvät ihmiset vihreitä Euroopan parlamenttiin. Meillä on siellä kaikkein yhtenäisin  ryhmä, viisaimmat edustajat, ylivoimaisesti paras ohjelma. Ehdokkaamme ovat niin kokeneita, että heille voi ennustaa vaikutusvaltaisia johtoasemia.

Euroopan parlamentissa on odotettavissa jyrkkää polarisoitumista. Vihreät vaativat päättäväisiä toimia ilmaston kuumenemisen pysäyttämiseksi, kaikkien elävien olentojen ja ympäristön suojelua, kansalaisten ja maahanmuuttajien oikeudenmukaista kohtelua, naisten, lasten ja miesten tasa-arvon toteuttamista, opetuksen ja tutkimuksen tehostamista sekä pitäviä päätöksiä kaiken haitallisen tuotannon, erityisesti sotavarustelun pysäyttämiseksi. Euroopan unionin ja Suomen puolustusvalmius on säilytettävä ja sitä jopa parannettava, mutta sen rinnalle on luotava rauhanvarustelun ohjelma.

Diktatuureihin nojaavien, nationalismilla ratsastavien oikeistopopulististen liikkeiden viime aikoina kasvanut halu järjestäytyä Euroopan unionissa kansainvälisesti on pysäytettävä. Vihreät edustavat selkeintä vastausta noille tihulaisille ja haluavat pyrkimyksessään liittoutua tässä asiassa samanmielisten poliittisten voimien kanssa.

Tämäkin kriisi on voitettavissa, niin uskon. Demokratian työkaluin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisiko vihreille nyt on odotettavissa äänivyöry EU-vaaleissa?

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

"Rutka puoli vuosikymmentä myöhemmin voimme nyt todeta, että persut ovat riisuneet lässyilevän Soinin naamarin, ja keulakuvana komeilee huuliaan imeksivä "mestari". Natsisaappaiden ja toreilla rääkyvien megafonistien säestyksellä puolue julkenee sellaisiin päästöihin kuin Laura Huhtasaari: Venäjä-pakotteet purettava ..."

Eiköhän ole luontava ajatella tämänkin linjan mahdollisuutta, ja sen realistista osuutta kokonaisuudessa. Joku varmasti asettuu tällaisen taakse jollain painolla, kun aihetta. Meneekö sitten överiksi, jos PSn tasoinen toimija ottaa asiakseen tällaisen linjan?

Kun kalastella täytyy, niin varmasti potentiaalit käytetään. Pikkusormi menee pirulle, pienemmissäkin yhteyksissä, jos nyt ajatellaan, että KO linja on tosiaan vakavan vaarallinen, jotakuta ihmisryhmää ajatellen.

Kun jokin ihmisryhmä on aina vaarassa, tai riskin alla, niin tilanne ei paljoa poikkea siitä, mikä on maailmantapa.

Kauhu tulee sanotuksi, tai sen suuntainen. On se jotain, tosin matkaa on, asiatasolle.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Naisena ja feministinä vastustan tietenkin islamin pakkotuontia Suomeen, silloin persut on ainoa mahdollisuus, kaikki muut puolueet haluavat lisää miehiä ja sovinismia lähi-idästä.

Eli käyttämätön ääni on ääni sovinismille, ääni persuille on ääni vapaudelle. Näin minä poliittisen tilanteen näen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei, kyllä se ääni persuille EU-vaaleissa menee sellaiselle venäjäntyylin vapaudelle.

No, makunsa vapaudesta kullakin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Venäjän muslimit on pääosin avarakatseisia tataareja.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Käyttämätön ääni on ääni liittovaltiokehitykselle! Siksi en jätä ääntäni käyttämättä!

Arvi Hagelin

Kovin on mustavalkoinen Suomi-neito. Muut vastaan ps. Kun perussuomalaisten kannattajia on äärioikeistosta aina äärivasemmistoon, niin mikä onkaan silloin puolueen ideologinen perusta? Vaaleissa äänestäjiä valuu kaikista muista puolueista paitsi rkp:stä suuntaan ja toiseen. Oisko mielisyys selittävä tekijä. Suomalaismielisyys/eu- ja ulkomaalaismielisyys tai kansallinen suvereniteetti/ unionisuvereniteetti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset