Käyttämätön ääni on ääni persuille

Reijo Tossavaisen (PS) erään tuhnun innoittamana kirjoitin tässä blogissa 27.12.2013: "Perussuomalaiset on Yhtenäinen Venäjä -puolueen paikallisosasto. Reijo Tossavainen haluaisi ilmeisesti Savitaipaletta liitettäväksi Leningradin oblastiin." (Suureksi ilokseni hän blokkasi minut tästä syystä.)

Rutka puoli vuosikymmentä myöhemmin voimme nyt todeta, että persut ovat riisuneet lässyilevän Soinin naamarin, ja keulakuvana komeilee huuliaan  imeksivä "mestari". Natsisaappaiden ja toreilla rääkyvien megafonistien säestyksellä puolue julkenee sellaisiin päästöihin kuin Laura Huhtasaari:  Venäjä-pakotteet purettava, eteenpäin Marine Le Penin viitottamalla (ja Putinin rahoittamalla) tiellä. Olli Kotro, aloittelija mutta innokas eurovaaliehdokas vaatii, että pois Shengen-sopimus ja valituille vapaa kulku Venäjälle ja takaisin. Myös "kansainvälisesti rahoitettu" suomalais-venäläinen  yliopisto tänne heti. Näin se homma etenee.

Nokkela jo varmaan hoksasikin, että oikeasti haluan tällä sanoa: Äänestäkää hyvät ihmiset vihreitä Euroopan parlamenttiin. Meillä on siellä kaikkein yhtenäisin  ryhmä, viisaimmat edustajat, ylivoimaisesti paras ohjelma. Ehdokkaamme ovat niin kokeneita, että heille voi ennustaa vaikutusvaltaisia johtoasemia.

Euroopan parlamentissa on odotettavissa jyrkkää polarisoitumista. Vihreät vaativat päättäväisiä toimia ilmaston kuumenemisen pysäyttämiseksi, kaikkien elävien olentojen ja ympäristön suojelua, kansalaisten ja maahanmuuttajien oikeudenmukaista kohtelua, naisten, lasten ja miesten tasa-arvon toteuttamista, opetuksen ja tutkimuksen tehostamista sekä pitäviä päätöksiä kaiken haitallisen tuotannon, erityisesti sotavarustelun pysäyttämiseksi. Euroopan unionin ja Suomen puolustusvalmius on säilytettävä ja sitä jopa parannettava, mutta sen rinnalle on luotava rauhanvarustelun ohjelma.

Diktatuureihin nojaavien, nationalismilla ratsastavien oikeistopopulististen liikkeiden viime aikoina kasvanut halu järjestäytyä Euroopan unionissa kansainvälisesti on pysäytettävä. Vihreät edustavat selkeintä vastausta noille tihulaisille ja haluavat pyrkimyksessään liittoutua tässä asiassa samanmielisten poliittisten voimien kanssa.

Tämäkin kriisi on voitettavissa, niin uskon. Demokratian työkaluin.

AnteroHelasvuo
Vihreät Helsinki

Uskonnoton humanisti, tyhmyyden ystävä, rajattoman kiinnostunut elämästä ja kaikesta tiedosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu