AnteroHelasvuo Zeppeliinistä katsottuna

Vihreä vuoksi huuhtoo Eurooppaa.

  • Vihreä liike on luja ja yhtenäinen koko Euroopassa.
    Vihreä liike on luja ja yhtenäinen koko Euroopassa.


Nyt se on nähtävissä. Oikeistopopulististen puolueiden ja niitä tukevien imperialististen valtojen mahti horjuu, ja ne ovat ajautuneet keskinäiseen, kaikille tuhoisaan nollasummapeliin.


Kuitenkin Kremlin käskynhaltija, Washingtonin vilunkimaakari ja Pekingin peukaloruuviniekka valmistelevat ja toteuttavat sotatoimia tahoillaan kätyreineen. Kaikki uhkaavat myös Euroopan unionia, joka on ainoa merkittävä rauhan solmu tämänhetkisessä maailmassa.

Nationalismilla ratsastavat liikkeet ovat saaneet aikaan paljon vahinkoa EU:lle, pahimmillaan uhkaavan brexit-katastrofin Britanniassa. Unkarissa Viktor Orbánin ja Italiassa Matteo Salvininin harjoittama kyyninen peli tulee meille kaikille kalliiksi - ja täyttää heidän hämäräperäisiä rahasäiliöitään Moskovan suureksi tyytyväisyydeksi. Meillä persut ovat onnistuneet höynäyttämään suurta osaa kansaa, mutta jäävät Kokoomuksen kanssa oppositioon nuolemaan näppejään. Hyvä niin, tämä saa meidät terästäytymään.

Euroopassa on näet raikas vihreä aalto hyvässä nousussa. Alankomaissa ja Irlannissa etuajassa pidettyjen vaalien ovensuukyselyt osoittavat sen luotettavasti. Samanlaista ennustetaan myös omassa kotimaassamme. Eikä siinä kyllin: muidenkin vastuuntuntoisten ryhmien saama kannatus Euroopan parlamenttivaaleissa näyttää selvästi kasvavan.

Juuri siksi emme saa tuudittautua toiveunien kultalaan. Nyt tarvitaan jokaisen vastuuntuntoisen kansalaisen ääni Euroopan unionin parlamenttivaaleissa. Suomella ei ole kovin monta paikkaa siellä, joten sitäkin tärkeämpää on, että taitavat edustajat täyttävät ne. Suomella on loistava maine EU-parlamentissa. Älkäämme unohtako heitä, jotka siellä tekevät parhaansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

"Nationalismilla ratsastavat liikkeet ovat saaneet aikaan paljon vahinkoa EU:lle, pahimmillaan uhkaavan brexit-katastrofin Britanniassa. Unkarissa Viktor Orbánin ja Italiassa Matteo Salvininin harjoittama kyyninen peli tulee meille kaikille kalliiksi"

Päinvastoin! Jos muut puolueet olisivat tehneet sellaista politiikkaa, joka olisi miellyttänyt useampia, ei populisteja, nationalisteja eikä muitakaan mainitsemiasi inhokkeja olisi, eikä tarvittaisi. Poliittiset liikeet ovat vastareaktio huonosti hoidetusta politiikasta. Jos te vihreät tekisitte parempaa politiikkaa niin miksi ette voisi olla myös suurin puolue Suomessa? Nyt teidän politiikkanne taso ei ole riittänyt kuin sinne 10-15 prosentin haarukkaan eli sellaiset 85-90 prosenttia ei kannata teitä. Mielestäni melko kehno tulos!

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Oivallinen havainto Harri Virtanen! Suomessa yli 90 % äänestäjistä ei vuosikausiin ole halunnut jotain vihreää politiikkaa ja nyt luku lienee 87 - 85 %. Noilla luvuilla en puhuisi mistään vuoksesta vaan vihreästä tuhnusta.
Ruotsalaiset ovat opettaneet meille tämän laskutavan perustellessaan sitä, miksi ruotsalaisia ei tarvitse rasittaa ruotsidemokraattien politiikalla.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

vihreät ja muut eivät kuitenkaan pysty suojelemaan ilmastoa ja luontoa ilman ruokaa ja työtä ja toimeentuloa eli jotenkin pitää ruoka ja työ ja toimeentulo hankkia. Ison Kirjan mukaan luontoa pitää myös toimeentulon ohella varjella. Miten sen vihreet ja muut tekee??

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

kirja Pekka Kuusi:Tämä Ihmisen Maailma. Pekka kertoo neljästä tolpasta, joiden varassa eletään:informaatio, ravinto , suojelu, lisääntyminen (Pekan mukaan, jos väestö kasvaa,niin kasvaa silloin myös informaatiokin)

Käyttäjän AnteroHelasvuo kuva
Antero Helasvuo

Kerrassaan mainio havainto. Mitä Suomi kaipaa, on pitkästä aikaa tuhti annos sosiologiaa. Ja historiaa. Se kaukokatseinen ja edistyksellinen sosiaalidemokratia, jota Pekka Kuusi edusti, on hyvin sopusoinnussa vihreiden ajamien tavoitteiden kanssa. Peruskoulun ja julkisen terveydenhuollon - joita nyt väistyvä hallitus yritti väkisin romuttaa - lisäksi ympäristönsuojelu yleensä ja ilmaston tuhoisa lämpeneminen erityisesti ovat sittemmin nousseet politiikan polttopisteeseen. Tämän sanoman vihreät haluavat kantaa myös Euroopan unionin parlamenttiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset