Vihreä vuoksi huuhtoo Eurooppaa.

Nyt se on nähtävissä. Oikeistopopulististen puolueiden ja niitä tukevien imperialististen valtojen mahti horjuu, ja ne ovat ajautuneet keskinäiseen, kaikille tuhoisaan nollasummapeliin.

Kuitenkin Kremlin käskynhaltija, Washingtonin vilunkimaakari ja Pekingin peukaloruuviniekka valmistelevat ja toteuttavat sotatoimia tahoillaan kätyreineen. Kaikki uhkaavat myös Euroopan unionia, joka on ainoa merkittävä rauhan solmu tämänhetkisessä maailmassa.

Nationalismilla ratsastavat liikkeet ovat saaneet aikaan paljon vahinkoa EU:lle, pahimmillaan uhkaavan brexit-katastrofin Britanniassa. Unkarissa Viktor Orbánin ja Italiassa Matteo Salvininin harjoittama kyyninen peli tulee meille kaikille kalliiksi – ja täyttää heidän hämäräperäisiä rahasäiliöitään Moskovan suureksi tyytyväisyydeksi. Meillä persut ovat onnistuneet höynäyttämään suurta osaa kansaa, mutta jäävät Kokoomuksen kanssa oppositioon nuolemaan näppejään. Hyvä niin, tämä saa meidät terästäytymään.

Euroopassa on näet raikas vihreä aalto hyvässä nousussa. Alankomaissa ja Irlannissa etuajassa pidettyjen vaalien ovensuukyselyt osoittavat sen luotettavasti. Samanlaista ennustetaan myös omassa kotimaassamme. Eikä siinä kyllin: muidenkin vastuuntuntoisten ryhmien saama kannatus Euroopan parlamenttivaaleissa näyttää selvästi kasvavan.

Juuri siksi emme saa tuudittautua toiveunien kultalaan. Nyt tarvitaan jokaisen vastuuntuntoisen kansalaisen ääni Euroopan unionin parlamenttivaaleissa. Suomella ei ole kovin monta paikkaa siellä, joten sitäkin tärkeämpää on, että taitavat edustajat täyttävät ne. Suomella on loistava maine EU-parlamentissa. Älkäämme unohtako heitä, jotka siellä tekevät parhaansa.

AnteroHelasvuo
Vihreät Helsinki

Uskonnoton humanisti, tyhmyyden ystävä, rajattoman kiinnostunut elämästä ja kaikesta tiedosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu